Αρχική

ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Το Ορμονολογικό Εργαστήριο ανήκει στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και στεγάζεται στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Το Εργαστήριο καλύπτει τις ανάγκες της Β’ Μαιευτικής-Γυναικολογικής και του Νοσοκομείου σε εξειδικευμένες εξετάσεις ορμονών και άλλων βιοδεικτών καθώς και τις ανάγκες σε διδασκαλία και έρευνα στο πεδίο της Κλινικής Βιοχημείας-Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Το Ορμονολογικό Εργαστήριο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1963 στο πλαίσιο της Β’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής και στελεχώθηκε με εργαστη­­ρι­­ακούς επιστήμονες, μέλη της κλινικής. Από το 1990 (με το ΦΕΚ 408/Β/05-07-1990), αποτελεί ανεξάρτητο εργαστήριο εγκατεστημένο στο Αρεταίειο Νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Διευθύντρια του Εργαστηρίου ήταν μέχρι το 2000 η κα Ιφιγένεια Φωκά, Αναπλ. Καθηγήτρια Ιατρικής Χημείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέχρι το 2002 η κα Αγγελική Σαραντάκου, Αναπλ. Καθηγήτρια Κλινικής Χημείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Απο το 2012 έως το 2021, υπεύθυνος του Εργαστηρίου ήταν ο Καθηγητής Κλινικής Χημείας κος Δημήτριος Ρίζος.

Σήμερα, υπεύθυνη του Εργαστηρίου είναι η κα Αντιγόνη Καπετανάκη, και Διευθυντής ο Καθηγητής-Διευθυντής της Β’ Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής Νικόλαος Βλάχος.


8 thoughts on “Αρχική

  1. Αναστασια

    Χαίρετε. Θα μπορούσατε παρακαλώ να μου στείλετε στο email μου τα αποτελέσματα των εξετάσεων που κάναμε στο ονομα Στυλιανού Θηλυ. Τις εξετάσεις τις κάναμε στις 21 Μαρτίου και 8 Απριλίου.
    Ευχαριστώ

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s